Тузла бира новог градоначелника, један кандидат обећава да ће радити без плате :: Semberija INFO ::

 

Тузла бира новог градоначелника, један кандидат обећава да ће радити без плате


- Тузла ће почетком фебруара бирати новог градоначелника, а до сада је познато неколико кандидата који претендирају на ово мјесто. Још званично нису потврђена сва имена и сви кандидати.

Први који се јавно кандидовао на друштвеним мрежама, а потом и званично, је Мирнес Ајановић, предсједник Босанске странке, који се независно кандидовао и који обећава да ће радити без плате и да има програм од чак 130 тачака.

"Гаранција свега онога што причам није само ово што идем по терену готово сваки дан, обилазим грађане, показујем шта је негативно и шта ћемо то ријешити, него и план дјеловања од 130 тачака, плус капитални пројекти. Ових 130 тачака показује шта се може урадити у кратком периоду са врло мало новца", убијеђен је Ајановић.

Кандидат је и Алмир Арнаут, тузлански активиста и предсједник Удружења"Велика дјеца", који је предао кандидатуру као независни кандидат.

"Моја очекивања од избора су да ово што се догађа у мом граду да се промијени, да престане илегална градња, да се вјера врати у џамије, да се све у граду Тузли врати истини. Корупција и криминал се шири Тузлом. Ово не личи на град, ово је безвлашће. Ми ћемо увести локалну самоуправу у мјесне заједнице. Вратит ћемо град у руке грађана. То је наш циљ", рекао је овај кандидат.

За изборе се пријавила и Наша странка, а најизгледнији њихов кандидат је Омер Бербић, који би могао бити кандидат шире коалиције.

"Оно што желимо да понудимо овдје је потпуно другачији приступ. Да деполитизирамо јавна предузећа, да радимо на јавно-приватном партнерству, на индустријским зонама, да доведемо инвеститоре, да град продише, како у привредном, тако и у културном и спортском смислу", рекао је овај млади политичар.

На чело Тузле жели и Дервиш Чичко, који сматра да је садашња извршна власт задњих петнаест година на челу са градоначелником дефинитивно потрошена, потпуно негативно бирократизирана и бесповратно морално, политички и менаџерски урушена до непрепознатљивости.

Градски одбор СДП-а Тузла је у сриједу потврдио да је једногласно усвојио одлуку да њихов кандидат буде Зијад Лугавић, који тренутно обнаша функцију в.д. градоначелника.  Кога ће грађани изабрати, знат ће се 5. фебруара када ће бити пријевремени избори у Тузли, осим које у Тузланском кантону има још и Сребреник, који бира исти дан новог градоначелника.

(Независне)