Опада ниво Дрине; Нема опасности од поплава у средњем Подрињу :: Semberija INFO ::

 

Опада ниво Дрине; Нема опасности од поплава у средњем Подрињу


Падавине су престале, ниво Дрине је у опадању и нема опасности од поплава у средњем Подрињу, саопштено је из Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Братунац, чији припадници прате стање на терену ради евентуалне потребе за пружање помоћи.

Са максималних 512 центиметара, колико је ниво воде достигао прије двије вечери, водостај се смањио за метар и ријека се повлачи у своје корито.

У Ватрогасно-спасилачкој јединици кажу да се ријека била излила на нижим теренима по неким пољима и ливадама, али није причинила штету изузев на поплављеној братуначкој Рајској плажи коју вода напуни при сваком већем повећању водостаја Дрине.

Спасиоци наводе да нису примили ниједан позив за помоћ, нити је било угрожених људи и објеката, ни причињене штете. Рјечице у братуначкој и сребреничкој општини су у својим коритима и нису представљале никакву опасност да се излију претходних дана. Будући да су метеоролози најавили да неће бити падавина наредна три дана, очекује се да ће се и водостај Дрине нормализовати. 


РТРС / Агенције