Аутобуси пуни миграната искрцали се испред куће потпредсједнице САД-а :: Semberija INFO ::

 

Аутобуси пуни миграната искрцали се испред куће потпредсједнице САД-а


Фото - Твитер
ВАШИНГТОН - Вишеструки аутобуси с мигрантима искрцани су испред резиденције потпредсједнице Камале Хариса у Вашингтону, у суботу - на Бадњицу - остављајући мигранте на улицама на температурама испод нуле, према више извјештаја.

Три аутобуса пуна миграната одвезена су у ДЦ, извијестио је "АБЦ 7", и стигли су испред Морнаричког опсерваторијума, који је резиденција потпредсједнице Камале Харис. Мигранте је касније одвела у цркву Мрежа узајамне помоћи мигрантске солидарности, локална група за помоћ.

Гувернер Тексаса Грег Абот одговоран је за суботњи инцидент, према "АБЦ 7" и "Фокс Њуз", обиљежавајући посљедњу епизоду у вишемјесечним напорима гувернера да пошаље мигранте у градове којима управљају демократе као начин да охрабри Бајденову администрација да предузме кораке за контролу имиграције у САД-у.

У септембру је Абот послао два аутобуса пуна миграната у Харисову резиденцију у ДЦ-у, што је изазвало критике међу демократима.

Други републикански гувернери, укључујући Рона ДеСантиса из Флориде и Дага Дусија из Аризоне, посљедњих су мјесеци превозили мигранте у градове којима управљају демократе широм земље, пипе "The Hill", пренијеле су Независне.


Глас Српске