Вучић се састао са патријархом Порфиријем :: Semberija INFO ::

 

Вучић се састао са патријархом Порфиријем


БЕОГРАД - Председник Србије Александар Вучић састао се у поноћ са патријархом српским Порфиријем, речено је Танјугу у Предсједништву Србије.

Вучић и патријарх састали су се након што је патријарху забрањен улазак на Косово и Метохију.

Вучић је претходно синоћ, коментаришући ту забрану, поручио да ће предузети све мјере да заштити српски народ “послије наоружавања Албанаца и послије подизања њихове борбене готовости.

-Све дајемо од себе да сачувамо мир и стабилност. Нажалост, нас нису хтели да слушају, или их није много ни интересовало да нас чују - навео је Вучић у снимку објављеном на Инстаграм налогу “buducnostsrbijeav.

Он је, поводом забране уласка патријарху Порфирију на КиМ, нагласио да се то никад у историји није догодило.

-И баш их брига. Бесмислено саопштење, неважно...Али ће и даље да говоре само о српским барикадама које су само знак незадовољства и борбе српског народа да буду своји на своме и ништа више - навео је он.

Он је нагласио да, у складу са тим, жели да обавијести “да смо у тешкој ситуацији, али да ћемо дати све од себе и да ћемо бринути на сваки начин како да сачувамо мир и стабилност и не само то, како да заштитимо наш народ на северу Косова и Метохије”.

-У складу са тим, а после наоружавања Албанаца и после подизања њихове борбене готовости, предузећу све мере да заштитимо наш народ и сачувамо Србију - поручио је Вучић.


Танјуг / Глас Српске