Хрватска полиција упозорила на могуће преваре лажним еврима :: Semberija INFO ::

 

Хрватска полиција упозорила на могуће преваре лажним еврима


Foto: Ilustracija
Са увођењем евра као службене валуте у Хрватској су се појавиле лажне новчанице, упозорила је данас полиција, која је, како кажу, посљедњих дана примила више дојава да постоје покушаји да се у оптицај убаце и новчанице које се користе као филмски реквизити.

Из  бродско-посавске полиције наводе више случајева када су преваранти као средство плаћања користили филмске реквизите новчаница у еврима, на којима је исписано: “Souvenir production”, односно “This is not legal it is to be used for motion props”.

Тако је новоградишкој полицији јуче дојављено да је непозната особа за плаћање продајних артикала у продавници на подручју Општине Нова Капела користила филмски реквизит од 10 евра.

Такође, крајем прошле године, на подручју Славонског Брода забиљежен је и случај када је непознати преварант филмским реквизитом, а не правом новчаницом од 50 евра, платио услуге таксија.

Полиција је позвала грађане да буду опрезни и да пријаве сваку сумњу у фалсификат новчаница.

“Грађани будите опрезни и сваку евро новчаницу добро погледајте, јер појединци користе време прилагођавања и настоје да искористе прилику и ‘убаце’ лажњак”, поручују из полиције, пренела је Хина.

Грађани су позвани и да сваку сумњу у оригиналност новчаница пријаве полицији.

(Танјуг)