Алек Болдвин биће оптужен за убиство из нехата :: Semberija INFO ::

 

Алек Болдвин биће оптужен за убиство из нехата


Алек Болдвин и Хана Гутијерез-Рид биће оптужени за убиство из нехата у смртоносној пуцњави на сниматељку "Руста", Халину Хачинс.

Први судски окружни тужилац Новог Мексика Мери Кармак-Алтвис и специјални тужилац за Руст Андреа Риб навели су ово у писаној изјави.

Дејв Холс, помоћник директора, изјаснио се кривим по оптужби за несјавесно коришћење смртоносног оружја.

"Да је било ко од ове три особе — Алек Болдвин, Хана Гутијерез-Рид или Дејвид Холс — урадио свој посао, Халина Хачинс би данас била жива. То је тако једноставно", рекла је Андреа Рееб, специјални тужилац којег је "ДА" именовао за случај.

"Докази јасно показују образац криминалног занемаривања безбједности на сету филма 'Руст'. У Новом Мексику нема мјеста за филмске сетове који не схватају озбиљно посвећеност наше државе безбједности оружја и јавној безбједности", додала је она.

И Болдвин и Гутијерез-Рид се суочавају са максимално 18 мјесеци затвора ако буду осуђени.

Подсјетимо , холивудски глумац Алек Болдвин (64), случајно је упуцао и убио Халину Хачинс на сету вестерн филма у октобру 2021. Глумац је 15 мјесеци негирао одговорност за несрећу, инсистирајући да није повукао обарач, упркос форензичкој анализи ФБИ пиштоља који је користио и закључено је да ипак јесте повукао обарач. Болдвина је прво тужио Халинин удовац Метју 2022. године, али је тужбу ријешио неоткривеном сумом.
 
(Независне)