Добрача: Од сриједе смо спасили укупно 10 особа :: Semberija INFO ::

 

Добрача: Од сриједе смо спасили укупно 10 особа


Екипа Горске службе за спасавање опћине Нови Град Сарајево се налази у турском граду Антакија и управо смо лоцирали два тијела, па тако да сада просијецамо бетоне, плоче да би дошли до тих тијела да их извадимо, казао је Фени Фахрудин Добрача, вођа тима Горске службе за спасавање сарајевске опћине Нови Град.

Истакао је да је било и неколико пријава о живим особама.

"Колеге из турских служби спасавања јутрос су извадили живо дијете од пет година", казао је Добрача.

Истакао је да је екипа бх. спасилаца до сада пронашла и извадила више од 20 мртвих тијела из рушевина, откако је стигла у Турску, тј. од сриједе.

"Од сриједе како смо ту, спасили смо укупно 10 особа, у координацији са турским спасилачким тимовима. Информирали смо се о свим нашим спасеним и сви су у добром стању, нико није теже повријеђен", казао је Добрача.

Додао је да је добио информацију и да су спасиоци из Републичке управе цивилне заштите Републике Српске спасили дјевојчицу са колегама из Турске.

"Сви ми координирано и радимо то због говорног подручја. Влада један озбиљан систем у систему спасавања", казао је Добрача.

Додао је како се данас урушила још једна зграда на терену гдје се налази његова екипа.

"Управо иза мојих леђа се срушила зграда.  Крећемо у акцију потраге за једним тијелом које смо већ лоцирали, али нисмо га могли извадити, зато што је било прикљештено великим, тешким бетонима, и на незгодном је мјесту. Сада багери разрушавају ту зграду и за неких 15-20 минута ћемо приступити и ту вађењу тијела. Јучер смо пронашли мртву једну цијелу породицу, мајка, отац и дијете, загрљене, и то је једна велика стресна ситуација за нас. Мало је стресно, сваки дан се сусрећемо с  тим. Дуго је времена прошло, али хвала Богу још се проналазе живи испод рушевина, што су сретне вијести и то разбија стрес", казао је Добрача.

Додао је да је велики број Босанаца и Херцеговаца дошао да помогне.

"Бога молимо да нађемо што више живих људи, то нам је једина свјетла тачка и сатисфакција у овом свему", казао је Добрача. 


​Фена / БХРТ