Припадник ОС БиХ спасио дјевојку из хладне Дрине :: Semberija INFO ::

 

Припадник ОС БиХ спасио дјевојку из хладне Дрине


Захваљујући брзој реакцији припадника Оружаних снага БиХ, Зихада Хреље из Витковића код Горажда данас је спашен један људски живот. Након што су мјештани уочили дјевојку у двадесетим годинама како се бори са брзацима Дрине, Хреља је истрчао из стана и загазио у хладну воду како би је спасио.

"Чуо сам је како довикује 'Спасите ме', након што јој је се јакна закачила за камен, а била је у дубини. Трчао сам бос, мислим да сам у посљедњем тренутку успио да је ухватим јер испод су већ били брзаци, а снаге више није имала. Извучем је, позовем полицију која је веома брзо реаговала", рекао је Зихад за "Аваз".

Храбри наредник, медицински техничар Деминерског батаљона ОС БИХ, добио је аплауз окупљених мјештана, старијих становника Витковића и дјеце али драма у том тренутку није завршена јер се дјевојка удаљила с лица мјеста.

"Око 40 минута након овог догађаја патрола полиције пронашла је дјевојку код Баћанског моста и превезла је у Ургентни центар Кантоналне болнице.

Након збрињавања, она ће због психичког стања бити упућена у УКЦ Сарајево, рекао је Мирсад Каменица, шеф Одсјека за аналитику и заштиту тајних података МУП-а БПК Горажде.

(Независне)