Хоће ли Илон Маск заиста купити Манчестер јунајтед? :: Semberija INFO ::

 

Хоће ли Илон Маск заиста купити Манчестер јунајтед?


 Рок за подношење званичних понуда за куповину гиганта енглеског и светског фудбала истиче данас, а као један од могућих купаца појавио се и Илон Маск, власник компаније „Тесла” и друштвене мреже „Твитер”.

У трци за власништво над Манчестер јунајтедом, како се спекулише, већ су милијардер Џим Ретклиф, власник компаније „Инеос”, али и група инвеститора из Катара који су желели да остану анонимни. Британски „Мирор” је пре неколико дана навео како се међу од раније познатим кандидатима за купце „црвених ђавола”, истакло и име другог најбогатијег човека на свету, Илона Маска.

„Мирор” није једини британски медиј који је пренео информацију да се Маск интересује за најтрофејнији клуб Енглеске. Како пише „Дејли мејл”, јужноафричко-амерички милијардер је за куповину овог клуба спремио понуду од 4,5 милијарди британских фунти.

Међутим, Ројтерс је данас пренео да се не очекује да власник „Тесле” преузме кормило над клубом који је тренутно у власништву породице Глејзер.

„Не купујем никакве спортске тимове”, рекао је Маск прошле године након што је његова шала о куповини Манчестер јунајтеда привукла пажњу медија.

„Ипак, када бих купио неки тим, био би то Манчестер јунајтед. Када сам био дете, то је био мој омиљени фудбалски клуб”, додао је бизнисмен.

С обзиром на то да рок за подношење пријава истиче у поноћ, након чега ће „Рајне банка” оформити листу потенцијалних купаца, тек остаје да видимо како ће се ова сага завршити.

(Политика.рс)