Откривен узрок масовног тровања полицајаца у Хрватској :: Semberija INFO ::

 

Откривен узрок масовног тровања полицајаца у Хрватској


- Прије десетак дана више загребачких полицајаца отровало се храном. Најмање осам полицајаца, објавила је ПУ загребачка 23. фебруара, осјетило је тегобе након конзумације хране припремљене у једном од ресторана Полицијске управе.

Сад је полиција објавила и резултате истраге. За све је крива кромпир салата.

Укратко , хигијена је задовољавајућа, али анализирана кромпир салата није прошла микробиолошки тест.

"Након завршеног надзора и анализа, утврђено је да је микробиолошка чистоћа објекта, темељена на анализи брисова предмета, површине, прибора и руку запослених, задовољавајућа складно Правилнику о учесталости контроле и нормативима микробиолошке чистоће у објектима под санитарним надзором, док је анализа достављеног узорка хране (кромпир салата) показала да резултати испитивања нису складни препорученим микробиолошким критеријима Водича за микробиолошке критеријуме за храну",  стоји у објашњењу, а преноси "Индеx".

Након обављеног надзора и поступка по препорукама и налазима, санитарна инспекторка је одобрила наставак рада кухиње од 1. марта 2023. године.

"Напомињемо да је и даље у току надзор цјелокупног пословања сегмента угоститељства у услужним пословима Полицијске загребачке и да ће се након завршеног надзора донијети препоруке које ће бити имплементоване ради унапријеђена пословних процеса и квалитета услуге", додаје полиција на крају.

(Независне)