Откривамо имена нових министара у Влади РС :: Semberija INFO ::

 

Откривамо имена нових министара у Влади РС


Селма Чабрић из Добоја, Данијел Егић из Приједора и Денис Шулић из Градишке биће нови министри у Влади РС, чиме ће попунити три празне фотеље. Ово је за "Независне новине" потврђено из Социјалистичке партије, из које иначе долази Чабрићева, те СНСД-а, чији су чланови Егић и Шулић.

Селма Чабрић биће министар породице, омладине и спорта Републике Српске, а ресор преузима умјесто страначког колеге Даде Догана, који је био министар свега 24 часа, јер је, подсјетимо, поднио оставку због чињенице да је прије неколико година био осуђен на годину дана затвора због саобраћајне несреће у којој је смртно страдала једна особа.
Срђан Тодоровић, посланик СП-а, казао је за "Независне новине" да у овој странци очекују да већ на сједници 14. марта Чабрићева буде именована за министра.

"Подсјетићу вас да смо ми то давно усвојили у странци. Послали смо Влади РС све што је било неопходно, а информације које имамо јесу да ће све бити потврђено наредне седмице у Скупштини. То је једноставно ствар коалиционог договора и очекујемо да се то спроведе до краја", рекао је Тодоровић.

Данијел Егић преузима Министарство рада и борачкоинвалидске заштите Републике Српске. У фотељу министра сјешће из фотеље начелника Одјељења за пољопривреду и рурални развој града Приједора. Већ одраније је било познато да ће Егић бити приједлог СНСД-а за министра, а сада је то и званично потврђено.
"Господин (Данијел) Егић биће нови министар. То ће бити озваничено на сједници Народне скупштине", рекао је за "Независне новине" Драгослав Кабић, члан ГО СНСД-а Приједор.
"Договорио сам се с Егићем да он не даје никакве изјаве док не буде званично изабран", додао је Кабић.
Занимљиво је да Егић у Владу улазу управо умјесто Драгослава Кабића, који је првобитно био изабран за министра рада, али је, попут Даде Догана, поднио оставку свега два дана након именовања на ту функцију, такође због саобраћајне несреће у којој је прије више година смртно страдала једна особа.

Денис Шулић на Трг Републике прелази из Народне скупштине РС, гдје је посланик. Он би требало да буде нови министар трговине и туризма Републике Српске, након што је тај ресор остао упражњен, јер је Севлид Хуртић именован за министра за људска права и избјеглице у Савјету министара БиХ.
"Тачно је, господин Шулић ће бити предложен за министра", кратко су за "Независне новине" поручили из СНСД-а.
Шулић је, подсјетимо, у претходном сазиву био потпредсједник парламента Српске.

Подсјетимо и то да је након оставки Догана и Кабића, а до избора нових министара, извршна власт именовала вршиоце дужности министара, а то су Златан Клокић, иначе министра за економске односе и регионалну сарадњу РС, као в.д. министра за породицу, омладину и спорт РС, и Синиша Каран, министар унутрашњих послова РС, као в.д. министра рада и борачкоинвалидске заштите РС.


Независне новине