Вучић: Предложио сам враћање смртне казне :: Semberija INFO ::

 

Вучић: Предложио сам враћање смртне казне


FOTO: TANJUG
- Предсједник Србије током ванредног обраћања јавности након убистава у школи на Врачару и у Младеновцу, рекао да је предложио да се врати смртна казна.

Он је истакао да је то затражио од предсједнице Владе Србије Ане Брнабић, додајући да је он некада био против такве врсте кривичног кажњавања.

"И ја сам некада био против смртне казне и горко се због тога кајем", рекао је Вучић.

У Младеновцу био терористички напад
 Вучић наводи да је у Младеновцу извршен терористички напад, те да је ово заправо напад на цијелу земљу и у име свих чланова Владе Србије је изјавио саучешће породицама ноћас убијених.

"Други пут у последњих 48 сати морамо да се обратимо, мада је свака реч коју бисмо желели да изговоримо тешка, сувишна и недовољна.", рекао је Вучић, пише Еуронеwс.

Нове мјере у школама: 1.200 полицајаца биће примљено у наредних шест мјесеци
"Не можемо да пронађемо разлог. А после тога, код свих родитеља широм Србије, а ми у Србији имамо 505.247 ученика. Родитељи су и забринути и уплашени. Родитељи пошаљу дете у школу, и оду на посао, и очекују да дете буде сигурно у школи. И онда се појави психопата, монструм, и без трунке кајања убије децу. Како ћемо да умиримо родитеље? Неколико је нових мера. До сада је полиција имала обавезу да пред почетак наставе и после краја обиђу школу и онда је напусте. Ми ћемо у наредних 6 месеци примити нових 1.200 полицајаца, и пребацићемо 1000 полицајаца више да проводе време у школу#, рекао је Вучић.

Вучић наводи да ће се тиме подићи сигурност, а и да ће се за 80 одсто смањити вршњачко насиље у школама, пишу Новости.

"То је за сигурност родитеља, а пре свега мајки. Не постоје мајка и бака које су спавале протеклих дана. У Београду постоји 330 школа, биће 330 полицајаца у свакој школи. Биће их више наравно. То ће нас коштати 25 милиона евра више, али смо пронашли новац", каже он.

"Санкције за оне који МУП-у не предају нелегално оружје"
 Предсједник Александар Вучић затражио је од МУП-а да што је прије могуће изда мораторијум на издавање било каквог оружја у наредне двије године, укључујући и ловачко оружје.

Вучић је додао да што мање цијеви има, то мање опасности за нашу дјецу и грађане.

"Одмах да МУП изда мораторијум на издавање било каквог оружја у наредне две године, укључујући и ловачко оружје", рекао је Вучић.

Налаже се МУП-у да све особе које имају нелегално оружје предају у наредних мјесец дана предају то оружје, или ће уследити бруталне санкције.

"Посебно се повећавају казне за ношење опасних предмета, попут ножева и перореза, којим деца могу нанети тешке повреде другарима. О иницијативи за постављање метал детектора на вратима - у Руђеру Бошковићу имате та врата, али није помогло ништа. Не би ни пет таквих врата помогло у Рибникару. Ми морамо слободно да живимо, и да се супротставимо овом злу. До понедељка нећу одговарати овима који су користили трагедију за своје циљеве, а од понедељка ћу одговарати. Ми морамо да победимо због наше деце, дека, бака и родитеља. Од понедељка и уторка, уз сву тугу и бол, мораћемо да наставимо да живимо и радимо, али и системски и систематски да мењамо себе",  каже Вучић.

(Независне)