Тинејџерка (13) опустошила уштеђевину родитеља, на игрице потрошила 60.000 евра :: Semberija INFO ::

 

Тинејџерка (13) опустошила уштеђевину родитеља, на игрице потрошила 60.000 евра


​Дјевојчица (13) у Кини потрошила је ове године око 60.000 евра уштеђевине својих родитеља на мобилне игрице - без њиховог знања.

Гонг Yиwанг дознала је крајем маја што је направила њена кћи након што је примила позив од учитељице у интернату који похађа дјевојчица. Наиме, учитељица је родитељима жељела пренијети забринутост јер је примијетила да је њихова кћи тинејџерка овисна о игрицама које се наплаћују, преноси Елепхант Неwс, регионални ТВ канал у покрајини Хенан.

Када је Гонг провјерила свој банковни рачун, шокирала се схвативши да јој је остало тек шест центи.

Убрзо је открила да је између јануара и маја њена растрошна кћи потрошила око 15.700 евра на куповину рачуна за игрицу и готово 28.000 евра за куповину током игрице, пише Елепхант Неwс.

Дјевојчица је такођер пребацила новац на рачуне најмање 10 колега из разреда који су били љубоморни на њу и хтјели исто што и она. Укупна свота коју је у пет мјесеци потрошила тинејџерка тако се попела на 60.000 евра.

"Нисам никада мислила да би 13-годишњакиња могла учинити овако нешто. У тоталном сам бунилу. Имам осјећај да ће ми глава експлодирати", рекла је Гонг.

И кћи је одлучила иступити у медије. Испричала је да је мајчину дебитну картицу спојила са својим мобителом, али да није знала одакле је новац долазио нити колико је трошила.

(Независне)