Поплава на аеродрому у Тивту: "Катастрофа, другу ријеч немам" (ВИДЕО) :: Semberija INFO ::

 

Поплава на аеродрому у Тивту: "Катастрофа, другу ријеч немам" (ВИДЕО)


- Ово је катастрофа, другу ријеч немам, изјавио је данас предсједник Црне Горе Јаков Милатовић коментаришући информацију да је тиватски аеродром поплављен усљед обилних падавина.

Он је истакао је да је ова ситуација неприхватљива за Црну Гору као туристичку земљу.

"Ово је катастрофа. Другу ријеч немам. Неодлучност Владе - и ове и оних прије ове - да се коначно донесе одлука шта да се ради са 'Аеродромима Црне Горе' доводи до оваквог стања, које је неприхватљиво за Црну Гору као туристичку земљу", написао је Милатовић на Фејсбуку.

Он је додао да сматра да би нова влада морала приоритетно да донесе одлуку о развоју и улагању у аеродроме, да ли кроз издвајања из буџета или кроз неко стратешко партнерство.

На снимцима на друштвеним мрежама, може се видјети да је аеродром у Тивту поплављен. Црногорски медији су раније јавили да су огромна количина кише, јак вјетар и удари грома, причинили велике проблеме у Тивту.  Кров зграде терминала на Аеродрому Тиват је почео да прокишњава, а невријеме и удари громова проузроковали су и проблеме у напајању електричним енергијом, пренијеле су "Вијести".



(Независне)