Опсадно стање у Сиску, специјалци дроновима траже убицу: Комшије претпостављају шта је мотив напада :: Semberija INFO ::

 

Опсадно стање у Сиску, специјалци дроновима траже убицу: Комшије претпостављају шта је мотив напада


СИСАК - Опсадно стање влада у сисачком насељу Канак у којем специјална полиција још тражи нападача који је вечерас убио једну особу, а ранио још неколико. Како сазнаје “Вечерњи лист“, нападач је мушкарац стар око 60 година који живи у улици Цапрашке Пољане.

Он је око 20 сати, наоружан ватреним оружјем дошао у кућу код комшија, на њих отворио ватру, те запалио двије куће. Једног мушкарца старости 30-ак година је убио, више их ранио, а онда се дао у бијег. Полицијске блокаде су на километар од мјеста догађаја.

Комшије су за Јутарњи казале како је нападач од раније имао психичких проблема, те је оптуживао комшије да га трују. Претпостављају да је то што је нападач умислио и био мотив напада. Живи сам у трошној кући, нема жену ни дјецу, а мјештани тврде да „има новаца јер је продао неку земљу“. 

Осморо мјештана је примљено у сисачку болницу. Запаљене су и три куће.

Пожар на кућама угашен
Портал Сисак.инфо пише да је пожар на три куће угашен, а потрага за нападачем још увијек траје. Насеље је блокирано. Улице су пусте, људи су закључани, док полиција тражи починиоца злочина.

- Полицајци су окружили подручје, чули смо дронове који термовизијом траже починиоца злочина - јавио је с терена новинар Вечерњег листа Данијел Прерад. 

Комшије нападача су у шоку, кажу да никада не би очекивали овако нешто.

- Специјалци лампама претражују мјесто несреће. Дим се још надвија над насељем, цијело вријеме се осјети. Три су куће запаљене. Ватрогасци су угасили отворени пламен – истакао је.


Глас Српске