Потребан опрез, мјестимично влажни коловози :: Semberija INFO ::

 

Потребан опрез, мјестимично влажни коловози



БАЊАЛУКА - Саобраћај се у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по мјестимично влажним коловозима на већини путева, а из Ауто-мото савеза (АМС) Републике Српске возачима савјетују да возе опрезније и поштују привремено постављену сигнализацију, иако је недјељом смањен обим радова.

Због радова за потребе израде пројекта ауто-пута Вукосавље - Брчко измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Лончари - Пелагићево, као и на дионици регионалног пута Обудовац један - граница Републике Српске/ФБиХ (Трамошница).

Због радова на дионици магистралног пута Козарска Дубица - Приједор, у Улици краља Александра у Приједору, саобраћај се одвија успорено, једном траком, а због реконструкције надвожњака жељезничке пруге измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Ламовита - Ивањска.

На магистралном путу Бијељина - Шепак у мјесту Пилица, због радова, саобраћај се одвија наизмјенично једном траком, уз могуће повремене краткотрајне застоје.

На магистралном путу Власеница - Соколац у Хан Пијеску у току су радови па је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију, навели су из АМС.

На дионици магистралног пута Рогољи - Бараћи у току су радови па се саобраћај одвија наизмјенично једном траком.

На дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина, због радова на санацији клизишта измијењен је режим у одвијању саобраћаја, док се на дионици Фоча - Горажде у мјесту Филиповићи саобраћај одвија отежано.

Због радова на магистралном путу Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један - Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја, као и због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка - Нова Топола и Чатрња - Градишка.

На дијелу магистралног пута Жегуља - Љубиње у току је реконструкција пута, те се саобраћај одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

За вријеме трајања радова на дионици магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

На дионици магистралног пута Приједор - Козарац, ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука - Приједор измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су и на регионалним путевима Разбој - Руданка и Разбој - Тедин Хан.

На дионици регионалног пута Разбој - Руданка, на локацији превој Љескове воде, због санације клизишта саобраћај је потпуно обустављен.

Теретна возила се преусмјеравају на Јелах, а путничка возила алтернативним правцима Разбој - Горња Вијака - Дервента - Добој и Разбој - Тедин Хан - Добој.

Због оштећења моста у Мачковцу, забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила на регионалном путу Мачковац - Пипери.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.


Независне новине