Вучић: Очекујем додатну офанзиву Куртија на КиМ и још жешћи терор :: Semberija INFO ::

 

Вучић: Очекујем додатну офанзиву Куртија на КиМ и још жешћи терор


Фото - Танјуг
Предсједник Србије Александар Вучић упозорио је данас да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти, човјек без ријечи и части чије потезе рационално није могуће сагледати који само жели да буде нови Енвер Хоџа или Володимир Зеленски, а због чега је изразио забринутост да би наредних дана са појачаним ударима Украјинаца и Курти могао да појача терор над Србима.

- Не можете на рационалан начин да сагледате зашто они нешто раде. Он само жели да буде нови Зеленски - рекао је предсједник на ТВ Прва и додао да очекује велику офанзиву у Украјини која ће ићи у два смера, а што ће, како је рекао, Курти искористити за још жешћи терор над Србима.

Предсједник је рекао да мисли да су Украјинци спремили више десетина бригада да ће озбиљно пробити руске линије уз огромне жртве. Нагласио је да када то говори не навија већ говори шта мисли. Очекују да се тиме промијени ток ратовања пред самит у Виљнус 12.јула, очекују да добију "карт бланш" за НАТО, рекао је Вучић.

- Када то крене, а очекујем да то крене сутра или прекосутра, наредних дана, онда ћете видјети додатну офанзиву на КИМ. Зато молим Србе да се чувају, за све који мисле да би ти нељуди могли да крену на њих, да се склоне на изесно вријеме, јер човјек није свој. Плашим се да ће тај терор постати још зешћи, замислио је себе у улози Зеленског, новог великоалбанског лидера који ће објединити све албанске земље и направити велики посао - навео је Вучић.


Танјуг / РТРС