Огласили се српски ватрогасци из жаришта пожара у Грчкој: У стању смо приправности :: Semberija INFO ::

 

Огласили се српски ватрогасци из жаришта пожара у Грчкој: У стању смо приправности


Ми смо у стању приправности да на позив, у веома кратком временском року, изађемо и прикључимо се, рекао је Давор Видовић, помоћник начелника Управе за ватрогасне - спасилачке јединице (СВС) Србије.

Видовић, који се налази у Грчкој са екипом српских ватрогасаца, изјавио је данас да се пожари у Грчкој смирују и да је ситуација нешто боља него претходних дана.

Он је рекао , обраћајући се из војне базе у Волосу, гдје се налази екипа СВС, да се вријеме промијенило, па није врућина као претходних дана, када ни током ноћи температура није падала испод 34 степена, а снажан ветар промјењивог правца правио проблеме и доприносио ширењу и распламсавању пожара.

„Тренутно је знатно мирнија ситуација. Домаће снаге су саме у стању да санирају пожаре и ми смо у стању приправности да на позив, у веома кратком временском року, изађемо и прикључимо се гашењу пожара да не дође до пожара већих размера“, рекао је Видовић.

Додао је да су синоћ имали онлајн састанак са представницима цивилне заштите ЕУ и вођама свих спасилачких тимова у Грчкој и да је констатовано да се ситуација смирује на Родосу, Криту, као и у околини Волоса, тако да је стање знатно боље него што је било претходних дана. 

Видовић каже да је стање у српском тиму изузетно и да су момци веома расположени и орни за рад.

(Танјуг)