Путин: Нудимо развој војно-техничке сарадње, широк избор наоружања :: Semberija INFO ::

 

Путин: Нудимо развој војно-техничке сарадње, широк избор наоружања


Русија нуди страним партнерима развој сарадње у области војно-техничке сарадње, у припреми кадрова, војног особља, али и организације обука, изјавио је руски предсједник Владимир Путин у обраћању учесницима форума "Армија 2023", који је почео данас у Московској области.

- Вјерујемо да ће, као и раније на маргинама форума бити потписани важни споразуми и уговори о извозу производа. Сигуран сам да ће одржавање форума ојачати војно и војно-техничко партнерство у корист безбједности и стабилности у мултиполарном свијету у настајању - рекао је руски лидер у обраћању учесницима форума преко видео-линка.

Он је нагласио да је Русија отворена за равноправну војно-техничку сарадњу са свим земљама које бране своје националне интересе.

Према његовим ријечима, Русија нуди својим партнерима широк избор савремених модела наоружања практично свих врста и типова.

Путин је истакао да је посебна пажња на платформи форума посвећена тематици дронова.

Поред тога, Путин је казао да у Русији расте тржиште производа који користе вјештачку интелигенцију. Руски лидер је објавио да су производе на овогодишњем форуму представиле 82 стране компаније, док су прошле године своје производе представиле 32 организације.

Међународни војно-технички форум "Армија-2023" одржава се од 14. до 20. августа у конгресно-изложбеном простору "Патриот" на полигону Алабино у Московској области и аеродрому Кубинка.

Форум ће од 15. до 17. августа бити отворен за експерте, иностране делегације и за одржавање научних догађаја, док ће јавност моћи да посјети форум од 18. до 20. августа.


Спутњик / РТРС