Нови јавни конкурс за мађарску механизацију и опрему :: Semberija INFO ::

 

Нови јавни конкурс за мађарску механизацију и опрему


Субвенције по кориснику су до 70 посто у вриједности набављене машине или прикључка.

Пољопривредни произвођачи и прерађивачи у Републици Српској од 14. августа до 14. октобра 2023. моћи ће да се пријаве на нови јавни позив Фондације за одрживи развој "Прогресус" за додјелу бесповратних средстава за набавку механизације, опреме и алата мађарске производње у оквиру пројекта подршке Владе Мађарске пољопривредницима у Српској.

Субвенција по кориснику је у минималном износу 2.500, а у максималном износу до 25.000 евра или до 70 посто вриједности набављене машине или прикључка. То значи да је сопствено учешће најмање 30 посото. Сопствено учешће може се у потпуности или дјелимично обезбиједити и из кредита, при чему кредит мора бити одобрен по основу или за намјену сопственог учешћа у Јавном позиву. Државна помоћ, помоћ републичких органа и организација јавне управе, јединица локалне управе и самоуправе, помоћ обезбјеђена из других међународних грантова или сличних извора није прихватљив облик сопственог учешћа.

Сви заинтересовани пољопривредни произвођачи и прерађивачи могу пронаћи информације о начину подношења пријава и условима јавног позива на сајту www.форсрпска.орг, а додатне информације могу се добити у канцеларијама Фондације, путем емеил-а инфо@форсрпска.орг или на број телефона 051/264-820.

(Агро клуб)