Напади дроновима на Москву и Курск :: Semberija INFO ::

 

Напади дроновима на Москву и Курск


Рат у Украјини – 543. дан.

Генералштаб украјинске војске: Руске снаге безуспjешно покушале да поврате Урожајне


Руски снаге су током протеклог дана направиле неколико покушаја офанзиве код Бахмута, Марјинка и у области недавно ослобођеног села Урожајне на југу земље, саопштио је Генералштаб Оружаних снага Украјине.

Наведено је да су на правцу Бахмута руске трупе безуспешно покушале да нападну сjеверно од Богдановке и да су одбрамбене снаге Украјине одбиле руски напад код града Маринке, преноси Униан.

На правцу Шахтјорска, руске снаге су безуспjешно покушале да поврате изгубљене позиције у области села Урожајне, које су недавно ослободиле Оружане снаге Украјине, истиче украјински генералштаб.

Додаје се да украјинске трупе настављају офанзивну операцију на правцу Мелитопоља и Бердјанска.

Русија: Спречен покушај напада на Москву и Московску област


Министарство одбране Русије саопштило је да је ноћас осујећен покушај Украјине да дроном нападне објекте у Москви и Московској области и да није било жртава нити штете.

"Осујећен је 20. августа, око 4 сата по московском времену,  покушај кијевског режима да изврши терористички напад беспилотном летjелицом на објекте у Москви и Московској области", наведено је у саопштењу, преноси агенција РИА Новости.

Снаге ПВО откриле су дрон који је летио изнад Ступинског округа Московске области у правцу Москве.

Дрон је елиминисан средствима електронске борбе, изгубио је контролу и срушио се у напуштено подручје.

Градоначелник Москве Сергеј Собјањин претходно је изјавио да је ноћас извршен покушај прелета дрона ка Москви на јужном правцу, што су спречиле снаге ПВО.


Глас Српске