Завршен састанак Путина и Ердогана у ширем саставу :: Semberija INFO ::

 

Завршен састанак Путина и Ердогана у ширем саставу


Фото - Спутњик
Турски предсjедник Реџеп Тајип Ердоган допутовао је у Сочи на састанак са руским колегом Владимиром Путином. Састанак у ширем саставу који је трајао 1,5 сат је завршен. Разговори се настављају у уском кругу.

На почетку састанка Путин је рекао да се нада да ће ускоро бити завршени преговори о стварању гасног чворишта како би ситуација у енергетском сектору постала стабилнија. Говорећи о сарадњи Русије и Турске у енергетском сектору, руски лидер је казао да су постигнути споразуми између главних снабдевача и потрошача са обе стране.

Путин се осврнуо и на изградњу нуклеарне електране „Акују“ у Турској, рекавши све иде по плану, те да ће сљедеће године бити пуштен у рад први блок.

Такође је додао да се током данашњег састанка неће заобићи ни питања повезана са украјинском кризом. Путин је такође казао да је Русија отворена за преговоре о прехрамбеном споразуму.

Предсједника Ердогана су на Међународном аеродрому у Сочију дочекали заменик губернатора Краснодарског краја Александар Рупељ, градоначелник Сочија Алексеј Копајгородски, заменик генералног директора за државни протокол Министарства спољних послова Русије Игор Богдашев, амбасадор Турске у Москви Мехмет Самсар и други званичници.

Након састанка очекује се конференција за штампу Путина и Ердогана.

Медији пишу да ће Ердоган током астанка изразити спремност Анкаре да дјелује као посредник у рјешавању сукоба у Украјини, преноси Спутњик.


Глас Српске