Мрачно упозорење најмоћнијег америчког генерала Володимиру Зеленском: "Имате 45 дана" :: Semberija INFO ::

 

Мрачно упозорење најмоћнијег америчког генерала Володимиру Зеленском: "Имате 45 дана"



ЛОНДОН - Украјини је преостало само 45 дана да оствари значајније успјехе у својој противофензиви против руских снага прије почетка јесени и зиме.

Генерал Марк Миллеy, предсједник Здруженог штаба америчких оружаних снага, тврди да ће маневрисање постати врло тешко кад регију захвате јесенске кише, пише Даилy Маил.

Почетком љета Кијев је почео с нападима на руске одбрамбене линије с циљем доласка до Азовског мора што би територију коју држе Руси подијелило на два дијела. Добици у подручјима на којима су Руси годину дана постављали мине били су мали, но прије седмицу дана украјински генерали извијестили су да су се пробили до прве линије

"Ишло је спорије од предвиђеног, али то је разлика између рата на папиру и стварног рата. Ово су стварни људи у стварним возилима који се пробијају кроз стварна минска поља. Смрт, разарање и сукоби су такође стварни. Још увијек постоји разумна количина времена - вјеројатно око 30 до 45 дана док не крене борба против временских услова", рекао је Миллеy, а пребноси јутарњи.хр.

У недјељној ББЦ-јевој емисији додао је да су барем дјелимично успјели у свом науму, а то је оно што је битно. У истој емисији адмирал Сир Тонy Радакин, начелник штаба одбране Уједињеног Краљевства, рекао је да Украјина побјеђује јер Русија није успјела освојити земљу.


Независне новине