Италијанске компаније желе да се врате на тржиште русије :: Semberija INFO ::

 

Италијанске компаније желе да се врате на тржиште русије


Велики број италијанских корпорација, које су морале да напусте руско тржиште због санкција Запада, сада би вољеле да се врате, рекао је предсједник Удружења италијанских предузетника у Русији /ГИМ Унимпреса/ Виторијо Торембини.
Он је за лист "Известија" рекао да је извоз у Русију пао за 35 одсто од прошле године.

"Ја сам више пута рекао да је руско тржиште веома важно за италијанске компаније, и не само за њих", рекао је он, додајући да се инвестиције у Русији не могу само тако одбацити.

Торембини је подсјетио да је 10 компанија, махом у сектору нафте и гаса, најавило суспензију својих активности у Русији након покретања војне операције у Украјини.

"Шта више, државна компанија ` Енел `, која се бави продајом електричне енергије, продата је по веома ниској цијени, као и ` Леонардо `, која ради у области одбране", рекао је он, додајући да се ради о неповратним корацима.
Торембини је рекао да су скоро све италијанске компаније, које су напустиле руско тржиште, изразиле жељу да се врате.

Он је навео прошле године у октобру да су италијански гиганти попут "Пирелија", "Бариле" и "Ферера" одлучили да наставе са радом у Русији. Раније ове године, Торембини је рекао да 110 компанија из Италије и даље има производне капацитете у Русији, док је 150 чланова "ГИМ Унимпресе" и даље присустно у Русији, преноси "Раша тудеј".
 
(Независне)