Нови превозник стиже у Тузлу, летови за Њемачку већ заказани :: Semberija INFO ::

 

Нови превозник стиже у Тузлу, летови за Њемачку већ заказани


Након што је компанија Wизз Аир угасила базу и обуставила већину летова из Тузле, те након што је пропао план да се губитак надомјести договором с туристичким агенцијама, јавила се нова нада.

Наиме, регионални превозник Аир Монтенегро требао би кренути с летовима из Тузле ка Европи.

Већ раније је објављено да ова компанија разговара с управом тузланског аеродрома, али није било званичне информације да је договор о покретању летова постигнут.

Но, занимљиво је да је на аеродрому у Келну већ заказан лет између овог њемачког града и Тузле, и то авионом Аир Монтенегра. Летови се могу пронаћи у распореду већ од 1. новембра.

Подсјетимо, раније данас је објављено да компанија Траде Аир више не преговара са Аеродромом Тузла за летове из овог града. Наиме, један од планова Аеродрома Тузла је био да туристичке агенције преузму продају и ризик летова. Но, туристичке агенције су одлучиле да им је то превелик ризик.

Према тренутном броју линија и фреквенција Аеродром Тузла ће имати око 150.000-170.000 путника годишње, што је битно мање него је имао прошлих година.

Тешко је вјеровати да Аир Монтенегро, црногорски национални превозник, може у потпуности надомјестити летове гиганта какав је Wизз Аир.

Но, било која нова линија ка Европи у овом тренутку би значила много не само за Аеродром у Тузли, већ и за цијелу БиХ.

(БизнисИнфо.ба)