Обиљежено 16 година од смрти некадашњег предсједника Српске Милана Јелића :: Semberija INFO ::

 

Обиљежено 16 година од смрти некадашњег предсједника Српске Милана Јелића


У Модричи је данас служен помен и обиљежена 16. годишњица од смрти некадашњег предсједника Републике Српске Милана Јелића.

Обиљежавању су присуствовали чланови Јелићеве породице и пријатељи.
 
Помену у Модричи присуствовали су и потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ања Љубојевић, министар унутрашњих послова Српске Синиша Каран и министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Данијел Егић.
 
Цвијеће су, осим породице - супруга Милица и син Петар, положили и Томић и Михајловић, делегација Фонда "Др Милан Јелић", представници Савеза општина и градова Српске, начелник општине Модрича Јовица Радуловић, представници борачких организација, спортских клубова, Рафинерије уља "Модрича".

Сјећање на оца, супруга, брата не блиједи него нас оснажује, поручио је Петар Јелић.
 
- Сваким даном смо све више свјесни шта је он био и како је радио за Републику Српску. И да смо живјели поред великана и та наша бол је све већа и захвални смо што су људи дошли на помен мога оца и институцијама Српске што се сјећају свог предсједника - навео је Петар Јелић.

Шеснаест година сјећања и снажне трагове које је оставио Милан Јелић је велика и трајна заоставштина коју треба наставити, рекао је министар унутрашњих послова Синиша Каран.

- Као државник и предсједник показао је како се воли Српска и на специфичан и посебан начин изражавао патриотизам и снажио Српску - изјавио је Каран.
 
Од њега се могло много научити и кроз привреду и Владу. Као предсједник дао је себе за Републику Српску, поручио је изасланик српског члана Предсједништва Бошко Томић

- Имао сам прилику да радим заједно са Миланом Јелићем и будем у Влади. Понос је са таквим човјеком радити. Не само да је био добар привредник, него велики човјек изнад свега - додао је Томић.

Некадашњи предсједник Републике Српске Милан Јелић преминуо је 30. септембра 2007. године у Добоју од посљедица срчаног удара.

Јелић је рођен 26. марта 1956. године у Модричи.

Јелић је био предсједник Републике Српске, потпредсједник СНСД-а, те предсједник Фудбалског савеза Републике Српске и Фудбалског савеза БиХ, професор. Такође, Јелић је обнашао и функцију министра привреде, енергетике и развоја Републике Српске.