ЕРС: Предмети нису уништени, биће настављени сви процеси :: Semberija INFO ::

 

ЕРС: Предмети нису уништени, биће настављени сви процеси


Фото - Глас Српске

У пожару који је избио у згради "Електрокрајине", у канцеларијама Дирекције за тржишно и јавно снабдијевање, изгорио је велики дио материјалне грађе, али ниједан предмет није уништен јер "Електропривреда Републике Српске" (ЕРС) посједује базу података у коју је унесена и сачувана сва документација.

Уништена материјална грађа биће, како је саопштено из ЕРС-а, замијењена новом која је архивирана у њиховој бази података и у надлежним судовима. Биће настављени и сви покренути процеси.

У саопштењу је појашњено да захтјев упућен судовима, који су објавили поједини медији а који се односи на одобрење привременог прекида свих парничних поступака покренутих од Дирекције за јавно снабдијевање електричном енергијом купаца - Канцеларије Бањалука као тужиоца, и обуставу заказивања рочишта, односи само на период до успостављања процеса рада у новим просторијама о чему ће благовремено бити обавијештени, како грађани, тако и надлежне институције.

- С обзиром на то да судови од "ЕРС" који је у поменутим споровима тужилац, врло често траже додатне поднеске и документацију са кратким роком поступања, правовремено смо се обратили истим како не би имала додатне материјалне трошкове због кашњења која су узроковале објективне, непредвиђене околности, то јесте пожар - појаснили су из ЕРС-а.

У саопштењу се додаје да се већина судских процеса односи на тужбе према неплатишама електричне енергије и они ће бити настављени у најскоријем могућем року.

- До поновног успостављања рада, за потребе Дирекције за тржишно и јавно снабдијевање Мјешовити холдинг "ЕРС" је обезбиједио замјенске канцеларије у којима ће бити обављани сви редовни послови. Нормализацију рада и свих процеса очекујемо крајем сљедеће седмице - навели су из ЕРС-а, додавши да је пожар направио значајну штету, али на срећу није било људских жртава.

Подсјећамо, у понедјељак, 9. октобра, избио је пожар у помоћном, старом дијелу зграде предузећа "Електрокрајина", који је наслоњен на хотел "Босна". Ватра се проширила невјероватном брзином, јер је плафон од ламперије, али је брзо локализован, захваљујући интервенцији ватрогасаца.


​Глас Српске