Нетањаху: Нема мјеста у Гази до ког Израел неће стићи :: Semberija INFO ::

 

Нетањаху: Нема мјеста у Гази до ког Израел неће стићи


Извор: БЕТА / БХРТ

Нема ниједног мјеста у Гази до ког Израел неће стићи, ни једно скровиште ни једно уточиште, рекао је данас израелски премијер Бењамин Нетањаху, док израелска војска дјелује у највећој болници у тој палестинској енклави.

"Стићи ћемо и елиминисаћемо Хамас и вратићемо таоце", што су двије "свете мисије", рекао је Нетањаху током посјете војној бази у Израелу.

"Нема склоништа за убице Хамаса", додао је он.

Израелска војска упала је данас у болницу Ал Шифа у Гази гдје спроводи претраге, сматрајући да се ту налази стратешка база Хамаса.

Та операција је изазвала је узнемиреност код хиљада палестинских расељених људи који су нашли уточиште у кругу болнице.

УН су саопштиле да су "ужаснуте" тим потезом Израела.

Док Нетањаху истиче да спроводе оно што су намјерили.

"Тражили су од нас да не уђемо у Газу. Е па ипак смо ушли. Рекли су нам да нећемо стићи до уласка у град Газу, а стигли смо. Рекли су нам да не можемо да уђемо у болницу ал Шифа, а ту смо", рекао је Нетањаху.

Огроман комплекс болнице Ал Шифа је посљедњих неколико дана у центру борби између израелских војника и бораца палестинског Хамаса.

Она представља велики циљ за Израел који је обећао да ће "уништити" исламистички покрет Хамас послије његовог крвавог напада на израелско тло 7. октобра.

У тој енклави која је од 9. октобра под потпуном опсадом Израела становништво је лишено испорука воде, струје, хране, и лијекова.