Никола Ђуричко представио свој албум "По сећању" са бендом "Џони Миднајт Трио" :: Semberija INFO ::

 

Никола Ђуричко представио свој албум "По сећању" са бендом "Џони Миднајт Трио"


Фото - Мондо
Извор: Танјуг / Глас Српске

​БЕОГРАД– Популарни српски глумац Никола Ђуричко јуче је у Београду промовисао свој први музички албум "По сећању" који је снимио са својим новим бендом "Џони Миднајт Трио".

Промоција пред великим бројем медија одржана је у у Лисабон бару Мтс Дворане.  
Бенд је основан у једном студију у Лос Анђелесу у новембру 2021. године и чине га Никола Џони Ђуричко - гитара и вокал, Александар (Мексико) Панић - бас и Срђан Миленковић - бубњеви.

Непосредно прије самог сусрета са медијима, Ђуричко се представио седмој сили као познати глумац, а сада као “рок стар” у новој врсти каријере и припремао се да мало пише графите. 

Одувијек су графити били део поп културе и обично су клинци волели да на зиду напишу име свог бенда када га оснују. Тако ћу и ја сада урадити, као остварење свог дечачког сна”, рекао је Ђуричко и на импровизованом зиду је написао назив свог састава - "Џони Миднајт Трио". 

Глумац који од 2019. живи у Америци, открио је да је са колегама почео да ради на албуму прије двије године, снимили су га током 2022, и од недавно се налази на Јутјуб платформи, а већ од 29. новембра ће се наћи на многим стриминг дигиталним сервисима. 

Албум се састоји од девет обрада и два оригинала.

"У првом плану имали смо 20 песама да снимимо, то је била моја жеља. Ипак, нисмо могли да добијемо ауторска права за остале, тако смо се одлучили за девет нумера и две моје песме. Позната је "Добро те чувају", снимили смо и спот за ту песму", објаснио је Ђуричко и осврнуо се на назив албума "По сећању".

Он је навео да се са басистом Александром Мексико Панићем и бубњарем Срдјаном Миленковићем срео 2021. години.

Они су веома  познати у нашој рок заједници у САД. 

"Те познате песме сам свирао некако другачије, као да их заборавиш и свираш мало накриво. Све те песме су ми биле у позадини живота, баш тако, по сећању. Тако је приметио и у својој сјајној рецензији Петар Јањатовић, што ми се свидело. Било је проблема око добијања права за разне песме, и на крају то испада да адвокати разговарају са другим адвокатима”, приближио је ситуацију Ђуричко и одлучио се на крају да албум објави у својој продукцији, те је основао дискографску кућу "Џони Рекордс".