Бјелогрлић одређује ко је из Београда :: Semberija INFO ::

 

Бјелогрлић одређује ко је из Београда


Принтскрин
Извор: Политика

Драган Бјелогрлић, глумац, редитељ, продуцент и један од  покретача иницијативе ПроГлас, дао је интервју за црногорске Вијести у којем је говорио о наводним нерегуларностима на недавно завршеним изборима у Србији. На питање новинара о каквим се нерегуларностима тачно ради, Бјелогрлић је рекао да су у питању изборни „марифетлуци“.

По његовом мишљењу највише „марифетлука“ било је у Београду, где су како каже гласали људи из других држава.

- Све што чини градско језгро, Нови Београд, Врачар, Звездара, Палилула, Вождовац мисли дебело опозиционо. То су све општине где је опозиција победила убедљиво. Ми говоримо о једном градском језгру и онда говоримо о Обреновцу, Лазаревцу, Младеновцу, Овчи, Борчи, Земун Пољу, Батајници где је победила власт – рекао је Бјелогрлић и додао:

- То су људи који долазе у град суботом, у тржни центар и то је њихов контакт са Београдом, овим Београдом који ви знате и који знају ваши гледаоци. Јер не верујем баш да доживљавате Бесни Фок или Котеж као Београд.

Београд има 17 градских општина, а то су: Чукарица, Нови Београд, Палилула, Раковица, Савски венац, Стари град, Вождовац, Врачар, Земун, Звездара, Барајево, Гроцка, Лазаревац, Младеновац, Обреновац, Сопот, Сурчин.

Бесни Фок припада Градској општини Палилула, као и Котеж, грађани из овог дела Београда наравно имају једнако право гласа као и сви други, као и право да се осећају Београђанима.

Такође, насеља која је Бјелогрлић на овај начин покушао да унизи, да умањи важност гласова људи који тамо живе, имају и тржне центре.

Бјелогрлић, који се бори против насиља пребијајући своје колеге, сада, изгледа, почиње да се бори и против насеља која му из неког разлога не одговарају, па себи даје за право да суди ко су, а ко нису „прави“ Београђани.

Драган Бјелогрлић рођен је у Опову, а живи у Баранди.