"Ово се неће ријешити извињењем": Москва упутила демарш САД-у због Бајденове увреде :: Semberija INFO ::

 

"Ово се неће ријешити извињењем": Москва упутила демарш САД-у због Бајденове увреде


Руски званичници су упутили оштар протестни демарш против америчког руководства због "невиђене нарави и неприхватљивости увреда изречених на рачун руског предсједника", изјавио је амбасадор Русије у САД-у Анатолиј Антонов.

Он је нагласио да је мало вјероватно да ће се тренутна ситуација ријешити једноставним извињењем, оцјењујући да Сједињене Америчке Државе то неће учинити.

Према његовим ријечима, "Бајденов неприхватљива реторика показује немоћ и недостатак здравог разума у политици према Русији".

"Изгледа да све провоцира Русију да предузме емотивне кораке одмазде. Очигледно је да безобразлук, псовке, грубе изјаве не служе јачању стратешке сигурности која је тако неопходна свијету у садашњим историјским условима", рекао је он.

Амерички предсједник Бајден назвао је јучер руског предсједника Владимира Путина "лудим ку*виним сином", наводећи да због њега и других увијек мора бринути о могућем нуклеарном сукобу, иако су, како је навео, климатске промјене егзистенцијална пријетња човјечанству.

Путин је на то реаговао рекавши да је то адекватна реакција шефа Бијеле куће.

"Рекао сам да ћемо сарађивати с било којим предсједником, али вјерујем да је за нас, за Русију, Бајден пожељнији. Судећи по ономе што је рекао, потпуно сам у праву. Ово је адекватна реакција на оно што сам рекао", поручио је Путин, преноси Кликс

Бајден је раније у јавности користио увредљив израз "кучкин син", па је тако у јануару 2022. године назвао репортера из Бијеле куће.

(Глас Српске)