ШАРОВИЋ У НСРС: СНСД БИ ВЛАСТИТЕ ГРЕШКЕ ПРИПИСАО ДРУГИМА :: Semberija INFO ::

 

ШАРОВИЋ У НСРС: СНСД БИ ВЛАСТИТЕ ГРЕШКЕ ПРИПИСАО ДРУГИМА


Извјештај који је предложен од стране владајућих странка на Посебној сједници Народне скупштине Републике Српске представља гомилу лажи, фалсификата и паушалних политичих оцијена усмјерених, прије свега, против политичких неистомишљеника и зато не даје основа за било какво јединство, изјавио је данас предсједник СДС Мирко Шаровић у обраћању у Парламенту Српске.
 
Он је рекао да ће, обзиром, да овај извјештај не даје основа за било какво јединство, СДС одлуку о даљим корацима и учешћу на овој сједници донијети у Клубу СДС, након чега ће о томе обавијестити присутне у скупштини и јавност Српске.

Шаровић је казао да, према његовом мишљењу, овај извјештај представља позну платформу  за обрачун са политичким противницима и опозицијом.
 
„Степен оствареног националног јединства и остваривања заједничких националних циљева мјери се величином постигнутог унутрашњег консензуса. Овде у Народној скупштини све ће се то претворити у диктат позиције“, казао је Шаровић.

Напомиње да се у  предложеном документу види јасан покушај прања и отклон од грашака и сучесништа  за грешке које су владајуће странке предвођене СНСД починиле у прошлости, а које су допринијеле подривању статуса Српске.

„Поред дистанцирања од властитих грашких ви их у овом извјештају покушавате приписати неком другом“, рекао је Шаровић и подсјетио да управо СНСД у протеклом периоду био странка која је навише била у власти на нивоу БиХ и да је зато странка која мора сносити највише одговорности.

Шаровић је оцијенио да се не може ултимативно позивати на саборност, која је по  мјери власти.

„Из свега произилази ако та саборност и јединство не буде онако како власт мисли, то  преставља издају. Ви покушавате да будете државотворни, а у припреми ове сједнице сте све урадили сами и на свој начин да би након тога нас позвали да сви радимо у интересу Српске“, рекао је Шаровић.

Он је истакао да су функционери СНСД-а  главни учесници у преносу надлежности, подсјећајући да је ова странка дала највећи допринос у доношењу одлука које су допринијеле подривању статуса Републике Српске.

„0д 2006. до 2010. године на неуставан начин сте на ниво БиХ прихватили и усвојили 49 закона и исто толико надлежности пренијели на ниво БиХ, а у овом извјештају то се не може видијети, него за све оно што сте ви радили сада покушавате окривити друге“, рекао је Шаровић.

sdsrs.com