Закон о суду БиХ скинут с дневног реда сједнице Савјета министара :: Semberija INFO ::

 

Закон о суду БиХ скинут с дневног реда сједнице Савјета министара


Фото - АА

Извор: БХРТ (Д.П.)

Закон о суду БиХ је скинут с дневног реда данашње сједнице Савјета министара БиХ, рекла је након сједнице предсједавајућа Савјета министара Борјана Кришто.

"Ресорни министар је предложио да им треба додатно вријеме, пет до седам дана, тако да смо изјашњење о овом закону оставили за 19. март", рекла је она.

Она је рекла да се до задњег момента радило Нацрту закона о суду БиХ.

"Међутим, нисмо се успјели изјаснити", казала је.

Кришто је рекла да је предсједница Европске комисије Урсула вон дер Лејен данас на Европском парламенту, на засједању у Стразбуру, на неки начин образложила позитиван став, односно „зелено свјетло“ за БиХ за отварање претприступних преговора.

"Још нас у том смислу очекује коначна одлука доношењем одлуке од стране Европског вијећа Европске уније. Надам се и вјерујем да ће све земље чланице дати „зелено свјетло“, да ће се позитивно очитовати о свему ономе што су институције БиХ, конкретно и Вијеће министара БиХ, направили у протеклих 13 мјесеци рада", навела је Кришто.

Истакнула је да је тај рад резултат заједничких политика, међусобног уважавања, враћања повјерења и доношења одлука консензусом.

"Мислим да то треба бити правац и пут за даље", казала је Кришто.

Увјерена сам, навела је Кришто, да ће одлука Европског вијећа 21. марта бити позитивна.