СДС покренуо петицију с циљем да се “Програм реформи БиХ” достави у НСРС :: Semberija INFO ::

 

СДС покренуо петицију с циљем да се “Програм реформи БиХ” достави у НСРС


Омладина СДС-а је данас покренула грађанску иницијативу „Имам право да знам!“ са циљем прикупљања потписа петиције за подршку иницијативи да се документ “Програм реформи БиХ”, који је усвојило Предсједништво БиХ, одмах објави и да, прије слања у сједиште НАТО-а, о том документу своје мишљење да Народна скупштина Републике Српске.
 
СДС ће ову петицију провести у свим градовима и општинама Републике Српске и трајаће до недеље. 15 децембра.
 
Предсједник Актива младих СДС Бањалука Бојан Бабић, је рекао да су потписници документа “Програм реформи БиХ”, са овим чином ударили су на институције Републике Српске, а поготово Народну скупштину.
 
„Управо због тога је актив Младих СДС је одлучио да јавно каже стоп политичкој магли коју продаје српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и његови сарадници. Посланици Народне скупштине о овако важном питању морају дати свој став“, казао је Бабић.
 
Свим грађанима Републике Српске Бабић је упутио позив да својим потписом стану у крај политичкој издаји Милорада Додика и његових сарадника.
 
Сандра Јанковић, члан Актива  Младих СДС Челинац,  је поручила да грађани Српске имају право знати да ли ће позиција Републике Српске бити угрожена уласком у НАТО и да ли ће наши војници морати ићи да ратују у другим земљама.


 
„Да ли је овим чином трајно укинута Резолуција НСРС о заштити уставног поретка и проглашења војне неутралности. Уколико БиХ уђе у НАТО-о да ли ће наши грађани и даље моћи прелазити границу са Србијом са личном картом, или ће нам за то убудуће требати пасоши?" упитала је Јовановић.
 
Предсједник Градског одбора СДС Бањалука, Славко Грбић је поручио да се овако крупне и суштинске политичке одлуке не смију крити од народа.
 
„Није поштено да шачица људи кроји нашу судбину, а да ми не знамо ништа о томе. Овим чином се неповјерење у институције, које дуги низ година тјера младе да одлазе у иностранство, додатно  повећава“, нагласио је Грбић.
Саша Ловрић, члан Извршног одбора СДС, је рекао да, уколико одлука која се крије од народа, прође као што би њени потписници жељели, се поставља питање шта је следеће што би у тајности, на штету Републике Српске, исти људи могли потписати.
 
Он је упутио апел грађанима Српске да учешћем у овој петицији не дозволе да један човјек на своју руку одлучује о судбини свих. 
 
Сектор за полтику и медије СДС