ДУШКО МАРКОВИЋ: ШТО ПРЕ ДЕБЛОКИРАТИ РАД ФСРС :: Semberija INFO ::

 

ДУШКО МАРКОВИЋ: ШТО ПРЕ ДЕБЛОКИРАТИ РАД ФСРС


Дакле, размимоилажења унутар Фудбалског савеза Републике Српске улазе у саму завршницу. Просветна инспекција је данас ''ставила катанац'' на просторије ФСРС и суспендовала рад савеза до извршења њених одлука. А оне су одржавање седнице Извршног одбора и заказивање Ванредне скупштине.

Према нашим сазнањима Извршни одбор ће се одржати већ сутра, мора га заказати први потпредседник Душан Марковић. Ми располажемо  информацијама да ће седница бити одржана у просторијама Подручног фудбалског савеза Бања Лука.

-Ми смо већ имали консултације и договорено је ред потеза. Све ћемо да радимо у сагласности са Правном комисијом ФСРС. Нама је само циљ да ФСРС што пре изађе из ове ситуације, рекао нам је Душан  Марковић.

На тој седници ће бити заказан и Ванредне Скупштина са само једном тачком дневног реда ,а то је опозив Миле Ковачевића са позиције председника ФСРС. То значи да ће се о томе изјашњавати делегати, па се може десити да Ковачевић у уторак буде бивши. А све због чињенице да је кршио, како кажу чланови Извршног одбора који су му окренули леђа, Статут ФСРС.

Наравно исто тако је могуће да Ковачевић на том заседању добије подршку и остане председник. То ће дакле зависити од става делегата. Ова ванредна Скупштина у уторак 17. децембра неће бити изборна. Тек након што се разреши Ковачевић може се ићи на нову Скупштину и на њој би се бирао нови председник. Његов мандат би био само до октобра идуће године, када су планирани редовни избори. Тај евентуално новоизабрани председник би мењао Ковачевића и у Извршном одбору ФС БиХ.

Све ово неће бити изводљиво уколико Миле Ковачевић добије подршку делегата.

(спортдц.нет)