ШАРОВИЋ: УСВОЈЕН ЈЕ ЛАЖНИ ДОКУМЕНТ :: Semberija INFO ::

 

ШАРОВИЋ: УСВОЈЕН ЈЕ ЛАЖНИ ДОКУМЕНТ


Додик је народним посланицима јуче подвалио лажни документ. Један документ је послат у Брисел а о другом документу је расправљала Народна скупштина. Он недвосмислено води Републику Српску и БиХ пут НАТО-а а с друге стране манипулише се јавношћу Српске те их покушава увјерити да ће пратити Србију, да ће пратити војну неутралност – истакао је данас предсједник СДС Мирко Шаровић.
 
Шаровић је рекао како је на јучерашњој сједници Народне скупштине РС  био у име СДС-а, са жељом да види куда Милорад Додик води Републику Српску и Босну и Херцеговину.
 
"Народна скупштина је заказана да се предочи јавности како је он наводно државотворан, како је неко ко може зауставити пут БиХ ка НАТО, а наша је процјена да је он лагао и да не може сједити на двије, три столице и та његова преварантска улога ће се на крају морати јасно дефинисати. Он мора бити губитник или за Брисел или за Бањалуку", изјавио је Шаровић.
 
Шаровић је коментарисао и напад министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача на посланика ПДП-а Драшка Станивуковића те навео како се не сјећа да је у БиХ забиљежен такав случај.
 
„Сви ми смо гости и напасти једног посланика из ма које странке било, је страшно у Народној скупштини која је кућа, дом народних посланика. Мислим да је то обиљежило ову скупштину. Станивуковић је завршио у хитној помоћи, вјероватно ће имати саслушање у полциији и то питање, та ужасна епизода ће се наставити и наредних дана и ово треба истјерати до краја. Нисам чуо да је ико из власти у Републици Српској ово осудио, што је по мени потпуно неприхватљиво", истакао је Шаровић.
 
Предсједник СДС је казао да СДС настоји да сада и сутра и у будућности да се обрачуна са таквом политиком која није добра ни за Српску ни за БиХ јер је та политика подређена позицији једне странке и у њој нема општег интереса.
 
„Власт СНСД-а мора престати са лажима, манипулацијом, троструком политиком која се води у Републици Српској од једне странке и појединца Милорада Додика“ – закључио је Шаровић.

(СДСРС)