Јелена Тривић разговарала са амбасадором Француске у БиХ Гијомом Русоном :: Semberija INFO ::

 

Јелена Тривић разговарала са амбасадором Француске у БиХ Гијомом Русоном


Потпредсједница Партије демократског прогреса Јелена Тривић састала се данас у Бањалуци са амбасадором Француске у БиХ Гијомом Русоном.

Тема састанка је била актуелна политичка и економска ситуација.
 
Тривићева је пренијела Русону да су у фокусу дјеловања ПДП-а предстојећи локални избори, за који се организују изборни штабови, завршавају програми и комплетирају листе кандидата:
„ПДП има велика очекивања и озбиљно се спремамо за локалне изборе. Нама је свако мјесто у Републици Српској подједнако важно, али свјесни смо да ће пажња бити усмјерена посебно на веће средине, попут Бањалуке“.
 
Потпредсједница ПДП-а је истакла да је привредни раст занемарив, те да имамо много више потенцијала:
„Јавна предузећа остварују лоше резултате пословања, што је посљедица корупције и политизације тих институција, што посљедично води лошој економској ситуацији“, истакла је Тривићева.
 
Она је рекла да је највећи проблем с којим се суочавамо одлазак становништва, што оставља дугорочне посљедице:
„Нажалост, то се дешава у земљи која има све претпоставке за економски напредак. Ми вјерујемо и знамо да ћемо урадити све да људи овдје остају, врате се и да живе нормалне животе. И то у центру овог дијела Европе, како ми видимо Републику Српску. И знамо да то можемо постићи“, закључила је Тривићева.
 
Информативна служба Партије демократског прогреса