Приликом претресања на подручју општине Шамац пронађено преко 6.670 килограма дувана у листу :: Semberija INFO ::

 

Приликом претресања на подручју општине Шамац пронађено преко 6.670 килограма дувана у листу


У циљу спречавања кривичних дјела која се односе на ''Недопуштен промет акцизних производа'' и '' Недопуштено складиштење робе'', полицијски службеници Полицијске станице Шамац  уз сагласност тужиоца, а по наредби судије за претходни поступак Суда Босне и Херцеговине, извршили су претресање на  четири локације. Претресање је извршено на подручју општине Шамац код четири лица.


 
Приликом претресања кућа и помоћних објеката које користе лица Л.Ш., С.Ј., К.Ј. и Ж.Б., пронађене су  и привремено одузете двије машине за резање дувана, дувана у листу преко 6.670 килограма и ситно резаног дувана око 500  килограма.


 
Наведени предмети су привремено одузети и у складу са наредбом судије за претходни поступак Суда Босне и Херцеговине  предати  службеницима Управе за индиректно опорезивање БиХ, Регионални центар Бања Лука.
 
Поред горе наведених лица након комплетирања предмета биће достављен извјештај надлежном тужилаштву због постојања основа сумње да су починили кривична дјела '' Недопуштен промет акцизних производа '' и ''Недопуштено складиштење робе'', Кривични закон Босне и Херцеговине.
 
ПОРТПАРОЛ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ БИЈЕЉИНА Александра  Марић