ДРЖАВЉАНИН БИХ КОЈИ СЕ НАЛАЗИ НА КРУЗЕРУ У ЈАПАНУ НИЈЕ ЗАРАЖЕН КОРОНАВИРУСОМ :: Semberija INFO ::

 

ДРЖАВЉАНИН БИХ КОЈИ СЕ НАЛАЗИ НА КРУЗЕРУ У ЈАПАНУ НИЈЕ ЗАРАЖЕН КОРОНАВИРУСОМ


Foto: AFP
Један држављанин Босне и Херцеговине налази се на крузеру “Диамонд Принцесс”, који је стављен у карантин због коронавируса, потврђено је из Министарства спољних послова БиХ.

Држављанин БиХ је члан посаде овог крузера.

Подсјећања ради, сви путници крузера морају остати у карантину наредних 14 дана, јер је код њих 10 потврђен коронавирус.

Из Министарства спољних послова Србије јуче је потврђено да је на крузеру присутно и 14 држављана Србије, 12 чланова особља и два путника. На овом крузеру налази се и један држављани Црне Горе, али и шест Хрвата.
Др. Драженка Маличбеговић, контакт особа за међународне здравствене прописе са Свјетском здравственом организацијом, рекла је данас за Аваз да држављанин БиХ није међу зараженим особама.

– Он се налази на посматрању, али није заражен. Ми смо добили данас информацију о броју потврђених случајева и из којих су држава. Ту се не наводи наша држава – рекла је Маличбеговићева.

Он није могла открити идентитет ове особе, јер је, како је навела, тај податак заштићен.

Али, та је особа у контакту с Амбасадом БиХ у Јапану. Крузер се са 3.700 путника вратио из Хонг Конга и пристао је у јапанској луци Јокохома након потврде оболијевања путника од вирусне упале плућа.

(Аваз)