Савић: Стопирати рад српских кадрова до усвајања новог закона о Уставном суду БиХ :: Semberija INFO ::

 

Савић: Стопирати рад српских кадрова до усвајања новог закона о Уставном суду БиХ


„Ова одлука Уставног суда БиХ дубоко задире у интересе Републике Српске и сви смо били мишљења да се мора реаговати како се имовина не би књижила на БиХ. Закључили смо да је потребно стопирати рад српских кадрова у институцијама БиХ док се не усвоји нови Закон о уставном суду БиХ који неће имати стране судије у свом саставу“, истакао је замјеник предсједника Српске демократске странке Радо Савић, након састанка у Палати Републике.
 
„Став СДС-а је да је Уставни суд БиХ инструмент политике оних странака које желе да ослабе и униште Републику Српску и из тог разлога наш приједлог је био да се у наредном периоду покрене иницијатива за усвајање новог закона о Уставном суду БиХ“ – казао је замјеник предсједника СДС.
 
Савић је рекао да је на састанку закључено је да је потребно да се одржи сједница Народне скупштине РС која ће се очитовати о овоме питању.
 
„Одлука Уставног суда БиХ о пољопривредном земљиштву представља заоштравање ситуације, а ово је само наша реакција и ми морамо бранити интересе Републике Српске јер, ако сада посустанемо, питање је до које границе ће ићи напади на Републику Српску и наш идентитет“ – нагласио је Савић.
 
Савић је поручио да је ово погрешна бошњачка политика према Републици Српској и та политика неће придонијети бољем животу грађана већ ће водити до даљих политичких заоштравања.
 
СДС - Сектор за политику и медије