Вуковић о најновијој политичкој кризи у БиХ :: Semberija INFO ::

 

Вуковић о најновијој политичкој кризи у БиХ


У Парламентарној скупштини БиХ, Савјету министара и Предсједништву БиХ неће бити усвајане никакве одлуке, а други нивои одлучивања остају у редовној процедури.

Саопштио је ово јуче српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик након састанака с представницима Српске у институцијама БиХ, који је био сазван како би договорили начин ђеловања у Сарајеву у вези са одлуком Уставног суда БиХ о пољопривредном земљишту РС, а послије закључака Народне скупштине РС.

– Радноправна, комуникацијска и друга питања нису заустављена. Дакле, радиће сви представници РС, иду на сједнице, иду на службена путовања, али на сједницама неће бити одлука. Све је ту јасно – рекао је Додик.

Предсједник Института за друштвена истраживања из Бијељине Драго Вуковић истиче да одустајање од одлучивања на нивоу БиХ можда може да произведе неке ефекте и да натјера политичке елите и неке центре моћи да сједну и разговарају. Међутим, с друге стране, како истиче он, то можда неће имати никаквог ефекта.

– Или ће, пак, та блокада трајати неко вријеме, па ће доћи до неких привидних договора како би се институције одблокирале. Након тога ће опет наставити по старом и тако у круг – сматра Вуковић.

(српскаинфо.цом)