ПРОМОТЕР РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У ЦИЈЕЛОМ СВИЈЕТУ :: Semberija INFO ::

 

ПРОМОТЕР РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У ЦИЈЕЛОМ СВИЈЕТУ


Успјешни  привредник и хуманитарац из Њемачке, Мирослав Којадиновић промовисао је Републику Српску на отварању Инвестиционе конференције у Саудијској Арабији.
 
Тродневна конференција под називом  "Пројекат будућности"  у саудијском граду Ријаду, окупила је 1.500 учесника из цијелог свијета којима ће бити представљени будући инвестициони пројекти из области грађевинарства, хемије и процесних система ове арапске земље. Домаћин конференције је принц Мухамед бин Абдул Рахман.
 
"На овој престижној конференцији представљам њемачке компаније.  Имао сам прилику на самом отварању да промовишем и Републику Српску. Да нагласим ресурсе са којим она располаже, те наведем бројне погодности  улагања у Српску", рекао је  Којадиновић.
 
Којадиновић се  истакао хуманитарним и привредним радом којим промивише Српску широм свијета.
 
"Гдје год се налазим поносно истичем Републику Српску. Требамо  сви да будемо подређени њеном напретку и просперитету јер ћемо је очувати на тај начин.  Мој мотив је да  увијек  у друштву моћних инвеститора представљам Српску и њене потенцијале које  има, да их позовем да улажу капитал у Српску, али и да помогнем домаћим фирмама да остваре контакте у свијету бизниса", нагласио је  Којадиновић.
 
Мирослав Којадиновић родом је из Теслића, индустријски архитект је у инжењерингу,  живи и ради у њемачком граду Бургхаузен, сувласник је компаније. Посебно се истакао након катастрофалних поплава 2014. године када је Брчко дистрикту поклонио четири возила за заштиту и спасавање. Бројним хуманитарним активностима помогао је разне пројекте у Српској, поклонио је  возило за Хитну помоћ у Лопарама, помогао набавку ултразвучног апарата здравственој установи у овој мајевичкој општини, учествовао је и у другим хуманитарним активностима широм Републике Српске.