МЕКТИЋ: НЕ ПРОЛАЗИ ЖАЛ ЗА ГУБИТКОМ ЦИК-А У СНСД-У :: Semberija INFO ::

 

МЕКТИЋ: НЕ ПРОЛАЗИ ЖАЛ ЗА ГУБИТКОМ ЦИК-А У СНСД-У


Драган Мектић, члан Главног одбора СДС, каже да СНСД и његови сателити, требају своје проблеме на нивоу БиХ рјешавати са СДА и ХДЗ-ом, са којима су коалициони партнери, а не да кривицу сваљују на странке које су опозиција таквој коалицији.
 
Он каже да жал над губитком контроле над Централном изборном комисијом БиХ не пролази код СНСД и његових партнера из републичке власти.
 
Невјероватно је, дадаје Мектић, колико су они подигли тензије због потпуно легитимног избора нових чланова ЦИК-а.
 
„Изјаве попут последњег иступа Ненада Стевандића су потврда да су они са бившим сазивом ЦИК-а били у одређеној спрези и да су очигледно политички и на друге начине контролисали ову институцију. На сваком кораку показују да им је ЦИК био кључна полуга помоћу које су манипулисали изборима и изборним резултатима“, навео је Мектић.
 
Он каже да разним теоријама, међу којима је и спомињање неких нових коалиција на нивоу БиХ, СНСД покушава окривити друге зато што заједно са својим коалиционим партнерима СДА и ХДЗ нису урадили ништа корисно за грађане ове државе.
 
„Поготово ништа позитивно није урађено за Републику Српску. То је питање о коме ће оцјену дати грађани на локалним, као и наредним општим изборима“, поручио је Мектић.