ЈЗУ Свети врачеви, 24. јун 2020. - Једна особа позитивна на ковид :: Semberija INFO ::

 

ЈЗУ Свети врачеви, 24. јун 2020. - Једна особа позитивна на ковид


На подручју Бијељине у протекла 24 часа, тестирано је 13 узорака, од којих је мушкарцу млађе животне дијагностикован ковид 19 и он се налази у болничком карантину под терапијом. Контакти новозараженог биће третирани по утврђеном медицинском протоколу и у надлежности су хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Бијељина.

Први ретест старије женске особе негативан је, а други ће бити  урађен данас. До 24. јуна, тестирано је је укупно 1.060 лица. Од појаве пандемије на подручју Бијељине, закључно са 24. јуном, било је 19 особа са потрђеним ковидом 19, од којих се 13 опоравило, двије су преминуле, двије су у Дому ученика и двије у болничком карантину. У регионалном Дому ученика, гдје су смјештене особе код којих је потврђен вирус корона и које су без симптома, налази се 55 особа, од којих је 43 са подручја Зворника, једна са подручја Милића, три са подручја Братунца, шест са подручја Угљевика и двије са подручја Бијељине. 

Уз захвалност грађанима на дисциплини, апелујемо да и даље примјењују препоруке и савјете медицинске струке. Такође, подсјећамо да до 6. јула остају на снази мјере које је донио Штаб за ванредне ситуације Републике Српске, а то су: обавезно ношење маски у затвореном простору, дезинфекција затвореног простора, појачана лична хигијена, одржавање физичке дистанце, ограничавање рада свих пословних субјеката до 23 часа, те забрана окупљања више од 50 лица'', прецизирају из бијељинске болнице.