Вирусом корона заражено још 146 људи, преминула два мушкарца :: Semberija INFO ::

 

Вирусом корона заражено још 146 људи, преминула два мушкарца


БАЊАЛУКА - Зараза вирусом корона у протекла 24 часа потврђена је код 146 особа у Српској, а у том су периоду Институту за јавно здравство Републике Српске пријављене смрти два пацијента код којих је потврђено присуство овог вируса.

Преминули су мушкарац средње животне доби из Мркоњић Града и мушкарац старије животне доби из Бијељине.

У посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Општој болници Бијељина и Универзитетској болници Фоча, извршено је тестирање 655 лабораторијских узорака.

Вирус је потврђен код 40 особа из Бањалуке, 12  из Прњавора, 11 из Вишеграда, десет из Бијељине, девет из Сокоца, пет из Дервенте те код, по четири особе  из Лакташа, Модриче, Пала, Фоче и Шамца, по три су из Зворника, Источног Новог Сарајева, Рогатице, Угљевика и Шипова, по двије особе из Добоја, Источне Илиџе, Котор Вароша, Лопара, Мркоњић Града, Рибника и Теслића и код по једне особа из Братунца, Градишке, Кнежева, Козарске Дубице, Невесиња, Пелагићева, Петрова, Рудог, Требиња и Хан Пијеска.

Ради се о 59 мушкараца и 87 жена , од којих је 29 млађе, 98 средње и 19 особа старије животне доби.

До сада је у Републици Српској потврђено 4.044 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 151 људи..

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 1.965 особа. На Ковид тестирано је укупно 46.300 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 248, и то у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 55, а у општим болницама 193.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4.178 особа, а надзор је завршен код 41.819 особа.

​Глас Српске