Ухапшено 14 људи: Погледајте шта је све заплијењено у Приједору и Бањалуци :: Semberija INFO ::

 

Ухапшено 14 људи: Погледајте шта је све заплијењено у Приједору и Бањалуци


Foto: Glas Srpske
 - У акцији ”Рома” заплијењено је укупно 20,4 килограма дроге и 209 стабиљка индијске конопље, а ухапшено је 14 људи, док су двије особе недоступне полицији и за њима су расписане потраге.

У акцији су ухапшени В.В, Д.Р, О.К, Д.Ј, Г.Х, Д.К, Б.С, М.Ј, И.Л, М.К. и Д.В. из Приједора, Б.К. из Бањалуке, С.М. из Модриче и М.У. из Градишке. Један осумњичени М.В. из Зенице раније је ухапшен у Добоју и по рјешењу суда се већ налази у притвору.

Начелник Полицијске управе Приједор Драган Милојица на конференцији за медије је рекао да је акција започела у јулу прошле године те да је резултат заједничког рада полиције и Окружног јавног тужилаштва у Приједору, пише АТВ.

-У акцији је укупно пронађено и заплијењено 18,6 килограма марихуане, 1,24 килограма кокаина, 790 грама хашиша, а у Козаруши је пронађена лабораторија у којој је откривен засад са 209 стабљика индијске конопље.

Заплијењено је и шест пушака, пиштољ, аутомобил, више мобилних телефона, дигиталне ваге за прецизно мјерење и други предмети који ће послужити као доказ у даљем поступку - истакао је Милојица.

Он каже да ће осумњичени бити предати у надлежност ОЈТ Приједор на даље поступање.

Полицијска управа Приједор y сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске, под надзором Окрyжног јавног тужилаштва Приједор јуче је спровела акцијy кодног назива "Рома" која је усмјерена на спрјечавање производње и промета опојниx дрога и откривање организованиx група које се баве прометом опојних дрога.

У овим активностима извршени су претреси на 13 локација на подручју Приједора и један претрес у Бањалуци.
 
(Глас Српске)