Ивица Дачић предао дужност :: Semberija INFO ::

 

Ивица Дачић предао дужност


Foto: Tanjug
- Доскорашњи министар спољних послова Ивица Дачић предао је данас дужност свом насљеднику на тој функцији, новом министру Марку Ђурићу.

На церемонији примопредаје дужности у Министарству спољних послова, Дачић је пожелио срећу Ђурићу у обављању нове функције.
 
Дачић је навео да су њих двојица, заједно са предсједником Србије Александром Вучићем, већ дуго година дио једног тима, који се од 2012. године континуирано бавио најтежим и најважнијим државним и националним питањима.

"Драго ми је што је ово на неки начин израз тог државно-политичког континуитета, кад је реч о најважнијим ставовима и концепцији наше спољне политике", рекао је Дачић.

Он је навео да је са Ђурићем имао успјешну сарадњу у оквиру Министарства спољних послова, у вријеме док је Ђурић обављао функцију српског амбасадора у Вашингтону.

"Желим му пуно успеха и среће, уз моју пуну подршку и на овим функцијама на којима ћу се ја налазити у наредном периоду, да као држава и као народ прођемо успешно све ове тешкоће у којима се налазимо", поручио је Дачић.

По преузимању дужности министра спољних послова, Ђурић је оцијенио да се Дачић храбро и одлучно борио за интересе Србије, као дио тима на челу са председником Вучићем.

Дачић је вршио дужност министра спољних послова од 2022. до формирања актуелног сазива Владе.

Он прелази на функцију министра унутрашњих послова, ресор који је већ водио од 2008. до 2014. године.

Марко Дурић на мјесто министра спољних послова долази са дужности амбасадора Србије у Вашингтону.

Од јуна 2012. до маја 2014. године био је савјетник предсједника Србије за спољну политику, а у мају 2014. Влада Србије га је именовала за директора Канцеларије за Косово и Метохију.
 
(Независне)