У тужилаштво стигла нова вјештачења у случају убиства Данке Илић, ниједан биолошки траг из аутомобила НИЈЕ ЊЕН :: Semberija INFO ::

 

У тужилаштво стигла нова вјештачења у случају убиства Данке Илић, ниједан биолошки траг из аутомобила НИЈЕ ЊЕН


Foto: Srpska Info
Више јавно тужилаштво у Зајечару потврдило је информацију која се појавила у појединим медијима да нова ДНК вјештачења која су пристигла у то тужилаштво не показују да постоје биолошки трагови убијене дјевојчице Данке Илић (2) из Бора.
 
Упитању су ДНК вјештачења више од 400, од укупно 500 трагова, изузетих из возила ЈКП “Водовод” које су, како се сумња, користили осумњичени Дејан Драгојевић и Срђан Јанковић приликом злочина.
 
– У досадашњим пристиглим резултатима ДНК вјештачења нема биолошких трагова дјевојчице. Међутим, важно је напоменути да је ово само дио вјештачења, јер се вјештачи много предмета. Сада је стигло само првих неколико извјештаја. Ми очекујемо да пристигну и остали – рекао је тужилац Миодраг Цановић.
 
Осим овог сета материјалних трагова, у току су и вјештачења алата из кућа осумњичених и других предмета, пронађених на терену. Такође, ускоро се очекују и резултати из Националног криминалистичко – техничког центра, који је вјештачио ГПС уређај из службеног возила “Водовода”, у циљу утврђивања свих параметара кретања Драгојевића и Јанковића на дан нестанка дјевојчице, пише Информер.

Подсјетимо, осумњичени радници борског “Водовода” су 26. марта, када је у Бањском пољу нестала двогодишња Данка Илић, били на радном задатку.
 
Према признању Драгијевића у тужилаштву, они су дјевојчицу ударили аутомобилом, задавили је и након тога се договорили да тијело дјетета баце на дивљу депонију на Старобањском путу.
 
Одатле ју је, наводно, два дана касније Дејан измјестио на другу, за сада непознату локацију, заједно са оцем и сада покојним братом Далибором (40). Данкино тијело до дан данас није пронађено.
 
(Српска Инфо)