Кријумчари из БиХ возилима одвалили рампу на граници са Хрватском :: Semberija INFO ::

 

Кријумчари из БиХ возилима одвалили рампу на граници са Хрватском


Foto: Pixnio
Полиција у Хрватској поднијела је надлежном државном тужилаштву у тој земљи кривичне пријаве против двојице држављана БиХ.

Како су навели из Полицијске управе карловачке они су у недјељу са два возила незаконито прешли границу из Босне и Херцеговине у Хрватску.

"Том приликом оштетили су спуштену рампу и ограду на прелазном мјесту", истичу из полиције и додају да је полиција убрзо зауставили комби босанско-херцеговачких регистарских ознака и аутомобил карловачких регистарских ознака.

"Њих су возили држављани Босне и Херцеговине старости 36 и 38 година", наводе из полиције.
Додају да је у истрази утврђено да су осумњичени из користољубља, за унапријед договорени новац, у возилима превозили стране држављане до крајњег одредишта.

"Утврђено је да су страни држављани који су превожени, незаконито ушли у Хрватску те су сви изразили намјеру подношења захтјева за међународну заштиту", додају из полиције.

Даље наводе да је након криминалистичке истраге полиција против осумњичених надлежном државном тужилаштву поднијела кривичне пријаве.

Против држављанина БиХ (36) поднесена је кривична пријава и због почињеног кривичнеог дјела оштећење туђе ствари, а против његовог сународњака (38) због кривотворење исправе будући да су на возилу биле неприпадајуће регистарске таблице.

"Против обојице ће такође бити и поднесен оптужени приједлог због почињених прекршаја из Закона о сигурности промета на цестама и Законика о Шенгенским границама", закључују из полиције.

(Независне)