Канцеларија за КиМ: Постављена ручна бомба у двориште српске породице :: Semberija INFO ::

 

Канцеларија за КиМ: Постављена ручна бомба у двориште српске породице


БЕОГРАД - Породици Ивице Ђузића из села Могила код Витине постављена је ручна бомба у двориште куће и само пуком срећом није дошло до тежих посљедица, саопштила је данас Канцеларија за Косово и Метохију, истичући да је ријеч о новом застрашивању и притиску на Србе.

Како се наводи у саопштењу, породица Ђузић се већ дуже вријеме налази на мети локалних Албанаца, а Ивичиног сина Бобана Ђузића почетком прошле године је напала и убола ножем група албанских младића. 

Истиче се да Ђузићи, упркос томе и даље одолијевају свим нападима и “истрајни су да остану свој на своме”.

Из Канцеларије поручују да је ријеч о новом застрашивању и притиску на Србе да напусте свој кућни праг, „како би се остварио сан творца свог прогона српског народа, премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да етнички очисти простор КиМ“.

-Београд инсистира на заштити српског народа и тражи од институција које имају мандат да обезбеде безбедан живот Срба на Космету, да повећају позорност на терену и да надлежни органи процесуирају одговорне за етнички мотивисане нападе на Србе - наглашава се у саопштењу.

Из Канцеларије указују на то да је српски народ на КиМ у историји преживео и тежа искушења од “инструисаних провокација Аљбина Куртија” и да ће “опстати на својим вековним огњиштима и након његовог зулума и терора”.


Извор: Танјуг / Глас Српске